Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2018-06-10 - Wim Stroetinga en Yoeri Havik winnen Internationale Cyc


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga en Yoeri Havik winnen Internationale Cycling Days in Duitse Cottbus.

 

Het koppel Wim Stroetinga en Yoeri Havik is winnaar geworden van de sterk bezette Internationale Cycling Days in het Duitse Cottbus die werd gehouden van vrijdag 8 t/m zondag 10 juni. Ze namen reeds op de eerste dag met 95 punten de leiding na het winnen van de kleine koppelkoers over 60 ronden of zoals de Duitsers het noemen, de Kleine Eröffnungsjagd. De afsluitende koppelkoers werd op vrijdagavond een prooi voor het Deens/Nederlandse koppel Marc Hester en Nick Stöpler. Na de eerste avond was er een tweede plaats met 80 punten voor het Duitse koppel Roger Kluge en Theo Reinhardt. Op de tweede dag (zaterdagavond) wisten ze de leiding te behouden. De kleine koppelkoers over 60 ronden werd die avond gewonnen door de Tsjechen Daniel Babor en Ludek Lichnowsky. De grote koppelkoers of zoals de Duitsers het noemen de Abschlussjagd werd gewonnen door het Zwitserse koppel Tristan Marguet en Claudio Imhof. De stand na zaterdagavond was daarmee:

1. Wim Stroetinga en Yoeri Havik met 148 punten;

2. Moritz Malcharek en Achim Burkart (Ger) 135 punten.

Wim Stroetinga en Yoeri Havik verdedigden hun leidende positie zondagavond met verve door de grote finale, een koppelkoers over 60 minuten met 12 sprints te winnen. Daarmee verzamelden ze 49 punten. De eindstand werd daarmee als volgt:

1. Wim Stroetinga en Yoeri Havik 237 punten;

2. Tristan Marguet en Claudio Imhof (Sui) 212 punten;

3. Kersten Thiele en Henning Bommel (Ger) 196 punten.

Er deden 15 koppels mee aan aan de Internationale Cycling Days. Naast de koppelkoersen waren er ook nog sprintwedstrijden voor vrouwen en mannen tijdens deze dagen in Cottbus.