Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2012-09-19 - Podiumplaats en pech voor Stef Krul bij etappekoers in


Terug naar overzicht

 

Podiumplaats en pech voor Stef Krul bij etappekoers in België.
 
In het weekend van 15 en 16 september 2012 heeft Stef Krul uit Tjalleberd met het team van de WSV Emmen deelgenomen aan één van de grote klassiekers voor junioren in België, “de Keizer der Junioren”, een UCI 2.1. etappekoers voor junioren. Deze tweedaagse etappekoers begon met een herdenking van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in start- en finishplaats Ieper. Dit werd gedaan om de renners er zich bewust van te maken dat deze koers ging door het gebied waar in de Eerste Wereldoorlog van 1914-1918 veel slachtoffers zijn gevallen door oorlogsgeweld. De eerste etappe ging over een afstand van 98 kilometer met start- en finish in Ieper. In deze etappe waren niet minder dan 6 beklimmingen opgenomen, waaronder de Kemmelberg. Direct vanuit het begin ontstond er een kopgroep van 8 man die een maximale voorsprong van 40 seconden wist te nemen en ook na de passage van de Kemmelberg, waar het peloton in drie stukken uiteenviel, ook nog voorop wist te blijven. Op 45 kilometer voor de aankomst wist het peloton de kopgroep te achterhalen en was het hele pak weer compleet. Vervolgens ontstond er een kopgroep die tot 1.45 minuten wist uit te lopen op het peloton. Maar in de laatste plaatselijke omloop wist het peloton nog terug te komen en werd het een massasprint. Daarin toonde de Belg Tiesj Benoot van het Avia-Fuji-Youth Team zich de sterkste. De eerste Nederlander was Patrick van der Duin van de WSV Emmen in dezelfde tijd als de winnaar. Stef Krul eindigde op de 31e plaats.
De tweede etappe was een tijdrit over 6 kilometer van Wulfen naar Wulfen. Daarin deed Stef Krul het uitstekend door naar een 3e plaats te rijden, waarmee hij dus op het podium kwam.
De tijdrit werd gewonnen door de Belg Jonas Rickaert van de Wielervereniging Kon. Balen B.C. V.Z.W. in een tijd van 7.19.330 minuten. De tijd van Stef Krul was 7.28.220 minuten. De derde etappe met start en finish in Koksijde ging over een afstand van 103 kilometer. Al vroeg in de wedstrijd wisten 16 man uit het peloton te ontsnappen en een voorsprong te nemen van maximaal 1.20 minuten. In deze kopgroep ook Rick Goeree van de WSV Emmen. Deze kopgroep wist tot de voorlaatste ronde stand te houden, maar werd toen weer ingerekend door het peloton. Ook deze etappe eindigde daarmee in een massasprint die werd gewonnen door de Australiër Robert-Jon Mc Carthy van het Australische Nationale Team. Beste Nederlander was Jason van Dalen van Vacansoleil Junioren op een 17e plaats. Jammer was het dat Stef Krul door pech (er reed iemand in zijn wiel) op achterstand raakte en uiteindelijk moest opgeven waarmee hij zijn derde plaats in het klassement na de tweede etappe verspeelde. Toch kan hij terug zien op een goede wedstrijd met als absoluut hoogtepunt zijn derde plaats in de tijdrit. De etappekoers werd gewonnen door de Belg Joachim Vanreyten van de Kon. Balen B.C. V.Z.W. Op de tweede plaats eindigde de Belg Jonas Rickaert en derde werd de Australiër Caleb Ewen. Een uitgebreid verslag van deze etappekoers is te lezen op de site van de WSV Emmen.