Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2012-07-18 - Sven Kramer blikvanger bij 10e Rabobank Wielerronde van


Terug naar overzicht

 

Sven Kramer blikvanger bij 10e Rabobank Wielerronde van Appelscha.
 
Wereld- en Olympisch Kampioen schaatsen Sven Kramer is de blikvanger van de 10e Rabobank Wielerronde van Appelscha die wordt gehouden op zondagmiddag 5 augustus vanaf 13.00 uur. De organisatie, de Stichting Wieler Promotie Olympia, die deze ronde samen met de Stichting (Sport) evenementen Appelscha organiseert, is dan ook zeer ingenomen met zijn komst naar Appelscha. Sven Kramer is overigens ook een goede wielrenner, dat liet hij in 2009 zien door het winnen van de Klassiekers de Ronde van het Ronostrand en de Westfriese Dorpenomloop. Ook in 2008 wist hij een klassieker te winnen en wel de Ronde van de Kerspelen in Drogeham. Sven Kramer mag dan ook best tot de favorieten gerekend worden voor de overwinning in Appelscha. Andere favorieten zijn: Roy Eefting uit Apeldoorn van het Koga Cycling Team, winnaar dit jaar van de Ronde van Epe en Hoogkerk, Marco Hoekstra uit Haren, winnaar in Venhuizen en 2e in de Ronde van Hoogeveen en Berden de Vries uit Gasselternijeveen, winnaar in Marum. De Rabobank Ronde wordt dit jaar om parkeertechnische redenen (zwembad en midgetgolfbaan) weer gehouden op het oude parcours, met start- en finish op de Oosterse Es.
Het is al weer voor de 10e keer dat deze Ronde wordt verreden met de laatste jaren ook de vrouwen aan de start. Wat opvalt in de afgelopen 9 jaar is dat heel vaak dezelfde renners weten te winnen. Zo won Wim Stroetinga uit Oldeberkoop van het Koga Cycling Team al drie keer en wel in 2005, 2006 en 2011. Het is nog een vraagteken of Wim ook dit jaar aan de start zal verschijnen, want hij neemt in dezelfde tijd deel aan de Olympische Spelen in Londen met de Nederlandse achtervolgingploeg op de baan. Een andere winnaar in het verleden, Jenning Huizenga uit Franeker, winnaar in 2004 en 2007, die thans deel uitmaakt van het Rabobank Continental Team, zal om dezelfde reden eveneens waarschijnlijk niet deelnemen aan de Ronde van Appelscha. Ook hij maakt deel uit van de Nederlandse achtervolgingsploeg. De kans is wel groot dat de winnaar van de Rabobank Ronde van 2009 en 2010, Wouter de Groot uit Lochem zich nog zal inschrijven voor deze voor hem zo succesvolle ronde. De meerdere malen als nummer twee geëindigde plaatselijk favoriet, Umberto Atzori uit Zorgvlied, zal ook niet aan de start verschijnen, omdat hij nog steeds geblesseerd is door een val in Olympia’s Tour. Heel erg jammer, want Umberto Atzori is er op gebrand om de Ronde van Appelscha nog eens op zijn naam te schrijven. Hoewel hij nog niet op de deelnemerslijst staat rekent de organisatie er toch op, dat Hidde van Nuil uit Appelscha, die momenteel goed in vorm is, aan de start komt om in eigen dorp een gooi naar de overwinning te doen. In 2003 werd de Rabobank Ronde gewonnen door Tonny Teuben uit Heerenveen, voor wie het ook al de tweede keer was dat hij deze Ronde op zijn naam schreef. De enige die in de afgelopen jaren slechts eenmaal wist te zegevieren is Herman Spijkerman uit Zuidhorn, die de ronde in 2008 won.
Bij de vrouwen moet er rekening worden gehouden met Ilona Hoeksma uit Luxwoude, die met een 6e plaats in de Lus van Roden laat zien dat ze heel wat in haar mars heeft. Een andere kanshebsters is Natasja Heijting uit Beilen van de WRV De Peddelaars, winnares dit jaar van de Rund Um Den Gaskessel in Duitsland. Ook Judith Bloem uit Kwintsheul van het Restore Cycling Wielerland Team is één van de kanshebsters op de overwinning. Hetzelfde geldt voor Julia Soek uit Den Ham.
De vrouwen elite en beloften rijden 65 kilometer en gaan zondag 5 augustus van start op de Oosterse Es om 13.00 uur en de mannen elite en beloften starten om 15.00 uur voor hun wedstrijd over 80 kilometer. De verwachting is dat de wedstrijd van de mannen om 17.30 uur afgelopen zal zijn. Al die tijd is het parcours: Oosterse Es, De Slegge, Maurits van Eppelaan, Maadsingel, Oosterse Es, afgesloten voor het verkeer. In verband met het opbouwen van het parcours zal dit al om 11.30 uur zijn. Bewoners die deze dag er met hun voertuig op uit moeten wordt dan ook aangeraden hun voertuig te parkeren buiten het parcours.
Als de weergoden meewerken wordt het ongetwijfeld weer een schitterende wielerdag met een sterke winnaar. De organisatie hoopt dan ook veel toeschouwers te mogen ontvangen om te genieten van prachtige wielersport.