Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2012-04-04 - Wim Stroetinga pakt brons bij WK op de baan in Melbourn


Terug naar overzicht

 

Wim Stroetinga pakt brons bij WK op de baan in Melbourne.
 
Wim Stroetinga uit Oldeberkoop heeft voor een geweldige verrassing gezorgd door vandaag, 4 april, brons te pakken op het onderdeel scratch bij het WK op de baan in het Australische Melbourne. Wim Stroetinga die al zijn aandacht al op het wegseizoen had gericht, wat resulteerde in een derde plaats in de klassieker de Ronde van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, bleek dus al snel weer over de goede baantred te beschikken. Het was niet de eerste medaille van Wim op dit onderdeel, want hij werd in 2002 al eens wereldkampioen bij de junioren. Ook werd hij in 2006 Europees Kampioen bij de beloften. In 2007 behaalde hij zilver bij de senioren op het WK achter Wong Kam-Po uit Hongkong en hij herhaalde dit nog eens in 2008, toen achter de Wit Rus Aleksander Lisoeski. Jammer genoeg liep het niet op het WK in eigen land in Apeldoorn vorig jaar. Maar met deze medaille revancheerde Wim zich voor zijn optreden in eigen land, toen hij overigens ook net terugkeerde van een blessure.
Wim Stroetinga was dan ook erg blij met zijn medaille. Blijer dan met het zilver wat hij al twee keer behaalde. Wim was in deze wedstrijd goed bij de les en ging niet mee bij iedere ontsnapping. Hij bleef zelfs rustig toen de Oostenrijker Andreas Muller met nog een aantal ronden van de zestig (in totaal 15 kilometer) die moesten worden verreden versnelde. Muller leek het te gaan halen, maar stortte in de voorlaatste ronde in en werd uiteindelijk slechts veertiende. De uiteindelijke winnaar, de Brit Ben Swift van het Sky Procycling Team zette vier ronden voor het einde de tegenaanval in, samen met de Tsjech Martin Blaha. Deze kon de snelle Brit echter niet houden en viel terug. In de eindsprint was de Brit Ben Swift de sterkste voor de Zuid-Afrikaan Nolan Hoffman en op de derde plaats Wim Stroetinga. Het hoogst haalbare aldus Wim Stroetinga na afloop.
Wim Stroetinga gaat nu voor goud op het onderdeel koppelkoers die hij rijdt samen met Peter Schep. De Australiërs Howard en Meyer zijn daarin favoriet, maar misschien is dat wel in ons voordeel aldus Wim.
 
 

 

Stroetinga verovert brons bij WK baanwielrennen

Uitgegeven:

4 april 2012 13:21

Laatst gewijzigd:

4 april 2012 19:35

MELBOURNE - Wim Stroetinga heeft woensdag brons veroverd op de eerste dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Melbourne.

© ANP
De Nederlander eindigde als derde op het niet-olympische onderdeel scratch. De wereldtitel ging naar de Brit Ben Swift, de Zuid-Afrikaan Nolan Hoffman pakte zilver.
Stroetinga, de jongere broer van marathonschaatser Arjan, werd in 2002 al wereldkampioen scratch bij de junioren. In 2007 en 2008 pakte hij zilver bij de senioren. De bronzen medaille gaf hem meer vreugde.
''Toen was ik zo dicht bij goud, nu wist ik niet precies waar ik stond. In deze race was het het hoogst haalbare.''
De 26-jarige Fries trachtte eerder tevergeefs zich via het omnium te kwalificeren voor de Spelen.

 

Kansloze positie
Over de race: ''Ik kwam uit een redelijk kansloze positie. Ik raakte ook nog een beetje ingesloten. Gelukkig had ik een goede laatste jump.''
Een poging via het omnium de Spelen te halen mislukte tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd in Londen.
Stroetinga is nog wel kanshebber voor de achtervolgingsploeg die woensdag met Peter Schep, Levi Heimans, Arno van der Zwet en Tim Veldt teleurstellend presteerde: achtste in 4.04,489.
''We zijn niet tevreden'', zei bondscoach Robert Slippens. ''We rijden nu drie keer 4,04. Daar hadden we hier zeker een of twee seconden onder moeten duiken