Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2012-01-09 - Wim Stroetinga en Peter Schep behouden tweede positie i


Terug naar overzicht

 

Wim Stroetinga en Peter Schep behouden tweede positie in klassement Zesdaagse.
 
Ook na de vijfde dag hebben Wim Stroetinga en Peter Schep hun tweede positie in het klassement van de Rabo Zesdaagse van Rotterdam weten te behouden. Ze zijn er zelfs in geslaagd om dichterbij het leidende duo Jens Mouris en Franco Marvulli te komen. De leiders hebben nu 263 punten en Wim Stroetinga en Peter Schep volgen op zes punten met 257 punten. Het grote gevaar voor de positie van de nummers 1 en 2 komt echter van het duo Danny Stam en Yoeri Havik die nu nog in dezelfde ronde staan, maar met hun 193 punten grote kans maken om de tweehonderd punten grens te bereiken wat hun een bonusronde oplevert. Daarmee zouden ze opschuiven naar de eerste plaats. Maar zover zijn we natuurlijk nog niet, want ook Jens Mouris en Franco Marvulli kunnen nog een bonusronde pakken als ze hetzelfde doen als maandagavond en opnieuw 42 punten pakken. In dat geval maken zij goede kans om de eindzege binnen te halen. Na de vijfde dag staan er dus nog 4 koppels in dezelfde ronde. Dat zijn naast de leiders Jens Mouris en Franco Marvulli, Wim Stroetinga en Peter Schep met 257 punten, Niki Terpstra en Iljo Keisse met 227 punten en Danny Stam en Yoeri Havik met 193 punten. Ook het op de 5e plaats staande koppel Pim Ligthart en Robert Bartko, met 1 ronde achterstand en 179 punten doet nog mee voor de eindzege.
Ook nu was het koppel Wim Stroetinga en Peter Schep weer de grote winnaar van het onderdeel koppeltijdrit. Ze gingen als laatste van start en reden meer dan een kilometer per uur sneller dan de nummers twee, het Nederlands/Deense koppel Roy Pieters en Alex Rasmussen. Alex Rasmussen treft het overigens niet, want toen zijn maat Nick Stöpler door een zware valpartij moest afhaken, werd hij gekoppeld aan Jos Pronk, die GeertJan Jonkman tijdelijk zag afhaken. Na terugkeer in de baan van GeertJan Jonkman werd hij gekoppeld aan Jesper Mörköv, maar ook deze moest opgeven door knieproblemen, zodat hij nu verder moet met Roy Pieters. Ook in de supersprint deden Wim Stroetinga en Peter Schep het uitstekend door daarin tweede te worden. Ook een tweede plaats en daarmee 12 punten behaalden ze in de afsluitende koppelkoers. In de eerste koppelkoers over 60 ronden met zes tussensprints werden ze 4e wat 8 punten opleverde. In de 2e serie van de dernywedstrijden behaalde Wim Stroetinga, achter gangmaker Cees Stam, met een 5e plaats nog eens drie punten.
Er kan dus nog van alles gebeuren op de laatste dag van de Zesdaagse en het belooft dan ook een spannende en spectaculaire avond te worden.